Jeg har så fundet en opskrift på rabarbermousse som jeg godt kunne tænke mig at have med i min menu. Jeg har valg at prøve den inden får at se om det er noget jeg kan finde ud at lave mousse med rabarber.
Rabarbermousse.
4 personer.
· 500g rabarberstilke
· 2 dl vand
· 200g sukker
· 4 past. æggeblommer
· 4 past. æggehvider
Først gik jeg i haven og fandt de flotteste rabarber jeg havde i haven. Så skyllede jeg og skar rabarberne i mindre stykker og kogte dem i sukkerlager til en kompot i 10 minutter.
Kompotten kølede jeg af og kom i en sigte til afdrypning. Efter afdrypning blendede jeg kompotten til en fin grød.
Så piskede jeg æggeblommerne med sukkeret over vandbad til en fin creme, som jeg blandede med den fine rabarbergrød.
Moussen kom jeg i drinksglas og pyntede med lidt melon. Det blev en rigtig fin mousse.
Jeg havde den til at stå i køleskabet en times tid efter den var færdig. Den smagte fin, men ikke så meget af rabarber. Hvis rabarberne havde været mere modne havde de nok givet noget mere smag. Jeg har valg ikke at have rabarbermoussen med i min menu, men en jordbæris så må vi se om der kommer med her.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar